Verhuur en verkoop airconditioning

Reparatiedienst op maat of gepersonaliseerd onderhoudscontract volgens een onderhoudsprogramma.

Verhuur van koelaggregaten/rooftop/splitsysteem voor computerruimte/wisselaar/luchtkoeltoren/air handler/airconditioning 3kW tot 500kW.

Verkoop/installatie van alle soorten producten met betrekking tot commerciële koeling en/of airconditioning en koelaggregaten.

Luchtgekoelde koelaggregaten/chillers
Watergekoelde of luchtgekoelde koelaggregaten

Luchtgekoelde koelaggregaten worden gebruikt voor industriële oplossingen, zelfs in de moeilijkste configuraties.

Deze monoblokaggregaten kunnen worden uitgerust met verschillende componenten en opties zoals: tunnel- of platenwarmtewisselaar, speciale behandeling van batterijen, geïntegreerde pomp, free cooling, moduskaart, energieterugwinning.

De compressoren zijn van het type scroll-inverter of schroefcompressor. De selectie wordt gemaakt door ons ingenieursteam op basis van de gekozen toepassingen.

Hun voornaamste taak is om koelwater te leveren voor airconditioning of koudwaterprocessen …

Airconditioning splitsysteem/multi split/VRV

Splitairconditioner

De splitairconditioner is de meest voorkomende warmtepomp/airconditioner. Dit type airconditioner bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. Deze laatste wordt gebruikt om koelvloeistof te koelen. Omdat de buitenunit zich niet in huis bevindt, wordt geluidsoverlast vermeden. Bij de splitairconditioners vinden we de Mono Split en de Multi Split.

De Mono Split-airconditioner is ideaal voor het koelen van een enkele ruimte. Dit type apparaat kan worden aangesloten op een buitenunit, zodat de binnenunit en de buitenunit een ‘paar’ vormen.

Met een Multi Split-airconditioningsysteem kan je met een individuele afstandsbediening voor elke binnenunit meerdere ruimtes koelen. Tot 9 binnenunits kunnen worden voorzien van een enkele buitenunit. Bovendien kunnen er units van verschillende afmetingen en stijlen worden gecombineerd in elke kamer, waardoor je de perfecte oplossing voor je huis kan creëren.

De voordelen van een splitairconditioner

Splitairconditioning biedt verschillende voordelen. Een Multi Split-airconditioner kan bijvoorbeeld meerdere ruimtes koelen en kan dankzij zijn grote capaciteit zowel in woningen als in fabrieken en kantoren worden gebruikt.

Het VRV-systeem is een multizone-airconditioner met variabele luchtstroomregeling. Met dit apparaat kan je voor elke ruimte en verdieping van een bedrijfsgebouw een individuele controle per zone instellen.

Het VRV-systeem biedt u een totaaloplossing: verwarming, koeling, ventilatie, warmwaterproductie, luchtgordijnen en centrale regeling.

Jouw voordelen

Lage exploitatiekosten

VRV-systemen optimaliseren de seizoensgebonden prestaties dankzij hun vele voordelen: hoge efficiëntie van de buiten- en binnenunits, energieterugwinningsfunctie, invertertechnologie, intelligent energiebeheer enz.

Open of gesloten luchtkoeltoren

Werkingsprincipe van een koeltoren met open circuit:

Het te koelen warme water wordt via een leiding naar de bovenkant van het apparaat gebracht. Dit water wordt gefractioneerd en door verspreiders over de afvloeiingsoppervlakken verdeeld.

De lucht die door de ventilator wordt geblazen, komt via het onderste deel van de cel binnen en wordt na verhitting en verzadiging via het bovenste deel afgevoerd, waarbij de lucht tussen de met water bedekte afvloeiingsoppervlakken stroomt.

Onder de werking van de oppervlaktespanning die door het afvloeiingsoppervlak wordt gecreëerd, wordt het water gelijkmatig verdeeld en stroomt het langs het uitwisselingsoppervlak. Het water wordt gekoeld door mechanische ventilatie en komt terecht in het hellende bassin op de bodem van het apparaat.

Werkingsprincipe van een luchtkoeltoren met gesloten circuit:

De te koelen vloeistof stroomt door het primaire deel van een roestvrijstalen platenwarmtewisselaar. Het water van het secundaire circuit wordt wanneer het uit de warmtewisselaar stroomt via een leiding naar de bovenkant van het apparaat gebracht. Dit water wordt gefractioneerd en door verspreiders over de afvloeiingsoppervlakken verdeeld.

De lucht die door de ventilator wordt geblazen, komt via het onderste deel van de cel binnen en wordt na verhitting en verzadiging door water via het bovenste deel afgevoerd, waarbij de lucht tussen de afvloeiingsoppervlakken stroomt. Onder de werking van de oppervlaktespanning door de vermaasde afvloeiingsoppervlakken verspreidt het water zich gelijkmatig en loopt het over de gehele hoogte weg. Het uitwisselingsoppervlak wordt zo vergroot.

Het water wordt gekoeld door geforceerde ventilatie en komt in vrije val terecht in het hellende bassin op de bodem van het apparaat.

De volledige waterstroom wordt vervolgens gefilterd en door de recirculatiepomp teruggestuurd naar de warmtewisselaar.

Koel kamer

Een koelruimte of cold store is een ruimte die is uitgerust met koelinstallaties en die wordt gebruikt om bederfelijke goederen op te slaan.

Een koelkamer kan een negatieve temperatuur (-10°, -20°, -30°) of een positieve temperatuur ( > 0°) hebben.

De koelmeubel is de laatste schakel in de voedselkoelingsketen voordat het voedsel bij de consument terechtkomt.

In dit stadium is de presentatie van de levensmiddelen van essentieel belang, zonder het waarborgen van de conservering ervan te vergeten. Met andere woorden, de taak van de koelkast is om de levensmiddelen in een bruikbaar volume bij een bepaalde opslagtemperatuur te presenteren of uit te stallen.

Verhuur en verkoop verwarming

Reparatiedienst op maat of gepersonaliseerd onderhoudscontract volgens een onderhoudsprogramma.

Verhuur van heteluchtblazers/industriële verwarming/container voor warm- of sanitair water.

Verkoop/installatie van alle soorten producten gerelateerd aan verwarming, zoals ketels/wisselaars/heteluchtblazers.

Stamex verwarming

Stamex heeft veel ervaring op het gebied van verwarming.

Onze technici zijn gecertificeerd door Cedicol, G1 en G2, waardoor we alle soorten verwarming kunnen repareren, onderhouden en installeren, of het nu gaat om gas of stookolie. Van gas- of stookolieketels, langs ventilatorconvectoren tot heteluchtblazers, wij zijn je verwarmingspartner.

Onze engineeringafdeling begeleidt je graag naar duurzame en efficiënte oplossingen.